MIÉRT ÉN?!

 

miert-en

MIÉRT IS BíZZ MEG BENNEM?!

Ma már sokan foglalkoznak lovakkal.

Nagyon sok jó ló és lovas van, de van ellenpélda is.

Sokan mondják, hogy tudnak lovagolni (mert esetleg már ráéreztek az ügetés ütemére), vagy azt mondták nekik, hogy tudnak lovagolni.

De az igazság nem ez.  Akkor vagy jó lovas, ha kitalálod a ló gondolatát és a Tiedet pedig át tudod adni neki, HATÁROZOTTAN, de nem erőszakosan, NYUGODTAN, de nem elkényzetetve, SZORGALMASAN, de nem görcsösen. Ez ALAP.  Az sem mindegy, hogy milyen akaratot viszel rá a lóra. Fontos a ló és lovas külső és belső összhangja is.

Az én történetem Tiszaföldváron kezdődött, amikor szüleim jóvoltából lovagolhattam egy öreg “párán”. Ügetni még tudott 🙂 és azt hittem én is, de itt jön a képbe az előző gondolatom, hogy azt HITTEM. Viszont, ahogy az lenni szokott megváltoztatta az egész életemet. Nagyon lelkes és kitartó voltam. Kezdtem felfedezni a ló és lovaglás örömeit, és a mindennapos szokásait. Aztán jött Tündi: “Rózsa Sándor lova”(Nóniusz) és egy hucul kanca ivadéka.

A lovakkal egy új élet kezdődött. A Tündivel azonban egy új emberré váltam.

Elterveztem, hogy lesz egy saját önálló lovardám sokféle szolgáltatással. Aztán megnéztem jó pár tanyát. A recept nem volt olyan egyszerű, ahogy én gondoltam. Ugyanis rá jöttem, hogy  lovardát fent tartani nem olcsó mulatság. Igy elsodort az élet más felé, de ahogy elsodort úgy sodort vissza a lovakhoz (nem volt nehéz, mert hagytam magam). Elvégeztem lovas jellegű képzéseket, de mivel a lovaglás egy GYAKORLATI sport, mint sok más munkánál itt is jellemző, hogy kevés a jó szakember. Mivel nincs két egyforma ló így nem lehet könyvből megtanulni, sőt az oktatás sem 100%-os a lovak és a velük való foglalkozás megismeréséhez. Ezt ÉREZNI kell. Én először éreztem és aztán olvastam a szakirodalmat. A könyvek és a lovak visszaigazoltak. Ezeknek az információknak a birtokában világossá vált, mi az én feladatom. Segíteni lónak és lovasnak ami mellékesen boldogsággal tölt el, mert meghálálják a nem mindig könnyű munkámat az érzéseikkel. Nem tudok sem csodákat, sem igéreteket tenni, de az érzéseimnek megfelelően foglalkozok a lovakkal és a lovasokkal. Kézzel-lábbal elmagyarázom a lovasoknak a lényeget, a lovaknak pedig megfelelő irányt a barátságos kommunikációhoz. Többnyire sikerrel. Ebből kifolyólag a célom LÓ ÉS LOVAS ÖSSZHANGJA , az ALAPOK megtartása mellett (lásd fent↑).

miert-en

 

Lovas oldalak toplistájaFacebook

Twitter

Google Plus